illustratie
Witte-chocoladenotenkoek
Ingrediënten
  • - 50 gr amandelen
  • - 50 gr hazelnoten
  • - 275 gr witte chocola
  • - 75 gr gedroogde abrikozen
  • - 50 gr boter
  • - 1 theel. vaille-essence
  • - 2 eieren
  • - 100 gr rietsuiker
  • - 80 gr zelfrijzend bakmeel

Een bijzondere lekker koek dit. Romige witte chocola, knapperige noten en friszure abrikozen en vast heel weinig calorieën.

Smelt de helft van de witte chocolade met de boter au-bain-marie in een middelgrote kom.

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een grote (26 cm) ronde siliconen of springvorm in met boter.

Hak de andere helft van de witte chocolade, de noten en de abrikozen in ongeveer vergelijkbare stukjes.

Als de witte chocolade gesmolten is haal je het van het vuur en roer je er een theelepel vanille-essence door.

Klop de eieren in een andere kom met de suiker schuimend. Klop het chocolademengsel erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel dat erdoor. Roer ten slotte de gehakte noten, chocola en abrikozen door.

Doe alles in de bakvorm en zet 30-35 minuten in de oven.