illustratie
Apple blueberry pudding
Ingrediënten
  • - 4 stevige zure appels
  • - 100 gram bosbessen
  • - 150 gram suiker
  • - poedersuiker
  • - 100 gram roomboter
  • - 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 2 eieren
  • - 1 citroen

Dit recept voor een lekker fruit-oventoetje komt uit een Engels kookboekje. De Engelse hebben kennelijk een wat andere definitie van 'pudding', dit houdt een beetje het midden tussen een warme cake en een clafoutis. Maar, heel lekker, gemakkelijk en met verschillende soorten fruit te maken.

Leg de roomboter er van tevoren uit om hem zacht te laten worden. Rasp de schil van de citroen. Doe de appels en de bessen in een ovenschotel en sprinkel er 50 gram suiker over. Zet in de oven en bak 10 minuten op 180 °C.

Doe de boter, 100 gram suiker, het meel en de 2 eieren in een kom maak er een glad deeg van. Roer er de citroenrasp door en 2 eetlepels citroensap. Lepel het over het gebakken fruit en strijk het glad. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak 30-40 minuten op 180 °C. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met een beetje slagroom of een bolletje ijs.