illustratie
Drilpudding met fruit
Ingrediënten
  • - 6-7 blaadjes gelatine
  • - ½ liter sap/drank
  • - fruit naar keuze

De perfecte combinatie heb ik nog niet gevonden maar er is veel mogelijk. Je maakt zonder al teveel moeite een bijzonder en lekker fris toetje dat de meeste kinderen heerlijk vinden én dat ook nog eens gezond is. Je moet het alleen vroeg in de middag al maken.

Je maakt een gelei van je favoriete sapje/frisdrank en combineert dat met vers fruit. Als je je sapje zelf uitperst dan wordt het natuurlijk helemaal gezond en kelderen je ziektekosten met vele euro's per jaar, maar dat kun je helemaal zelf bepalen. Enkele tips: De meeste fruitdranken smaken een beetje flauw als je er een gelei van maakt, meestal kook ik 0,75 liter in tot 0,5 liter. Banaan heeft de neiging nogal weeig te gaan smaken dus neem ze niet te rijp en snij ze in niet te kleine stukken. Het is veel werk maar een kokosnootje pellen en snippers kokos gebruiken is ook erg lekker.

Hoe maak ik de gelei? Simpel, simpel. Zet je sapje op het vuur, kook desgewenst in tot de goede smaak. Zorg dat je 0,5 liter hebt. Leg 6 a 7 gelatineblaadjes in koud water. Wacht een minuutje tot ze zacht en rimpelig zijn, haal ze eruit, knijp ze uit en gooi ze in je sapje. Roer tot het opgelost is en giet dan in een schaal waar je je stukjes fruit al hebt ingelegd. Cellofaantje erover en in de koelkast. Na een uurtje of 3 is het koud en lekker.