Altijd indrukwekkend, een mooi gerezen soufflé presenteren. En het is niet erg moeilijk, dit recept lukt keer op keer.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Doe de frambozen in een pan, met het citroensap en de helft van de suiker. Kook 2 minuten op een laag vuur tot de frambozen zacht worden en uit elkaar vallen. Haal van het vuur en druk de puree door een zeef.
Doe de puree terug in de pan en vermeng met de maizena die je eerst hebt aangemaakt met 2 eetlepels water. Breng de puree weer aan de kook en kook zachtjes, al roerend, tot de maizena bindt en je een dikke, gladde puree hebt. Doe in een kom en laat volledig afkoelen.
Vet 8 soufflévormpjes in met boter.
Roer de eierdooiers en de fijngehakte munt door de frambozenpuree.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg langzaam de resterende suiker toe, theelepel voor theelepel, voor een dikke merengue. Schep de merengue voorzichtig door de frambozenpuree.
Schep het mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
Haal ten slotte een dun mesje langs de binnenkant van het vormpje, dan rijst de soufflé mooier en gelijkmatiger.
Zet de vormpjes op een bakplaat en bak 8 tot 10 minuten. Haal uit de oven, bestuik met poedersuiker en serveer meteen want ze zakken snel in.