illustratie
Pavlova
Ingrediënten
  • - 4 eiwitten
  • - 150 gr suiker
  • - fruit naar keuze
  • - 250 ml slagroom
  • - maizena
  • - citroensap

Nog zo'n onverbiddelijke favoriet. Niets lekkerder dan de krokante korst en de kleverige zoete binnenkant van een pavlova. Gecombineerd met slagroom en het liefst frambozen.

Klop de eiwitten stijf. Spatel er dan de suiker, een theelepel citroensap en een theelepel maizena door. Ik doe dat overigens niet met een spatel maar gewoon in de keukenmachine op lage snelheid.

Spatel (ja, nu wel met een spatel) nu alles op een vel bakpapier tot je een ronde vorm hebt van zo'n 30 cm doorsnede. Zet hem in een oven, voorverwarmd op 100 graden. De duur hangt af van hoe kleverig je hem wilt maar minimaal een uur of 2 is wel vereist. Hoe langer hij erin staat, hoe dikker de korst wordt.

Als de pavlova klaar is klop je de slagroom stijf. Bestrijk de pavlova met de slagroom en verdeel de stukjes fruit (aardbeien, frambozen, kiwi) eroverheen.