illustratie
Kersen- en witte chocoladeclafoutis
Ingrediënten
  • - 50 gram bloem
  • - 1 ei
  • - 1 eierdooier
  • - 1 citroen
  • - 1 vanillestokje
  • - 80 ml melk
  • - 80 ml crème fraîche
  • - ½ kop suiker
  • - 70 ml sinaasappelsap
  • - 35 gram gesmolten boter
  • - boter om in te vetten
  • - 50 gram witte chocolade
  • - 1 pot kersen op sap

Een clafoutis is een Frans dessert van kersen, overgoten met een soort pannekoekbeslag en dan gebakken in de oven. Oorspronkelijk hoort het met kersen met pit gemaakt te worden maar de tandheelkundige verzekering dekt dit niet.

Dit is een recept van de Australische Masterchefsite. Het is een lekker warm dessert, romig en zoet door de witte chocolade met het zurige van de kersen.

Warm de oven voor op 180 °C.

Neem 4 soufflévormpjes en vet ze in met boter. Doe er dan wat suiker in en draai de vorm rond zodat de binnenkant met suiker bedekt is.

Leeg de pot kersen in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Meng in een kom de bloem met het ei en de eierdooier en een snufje zout en klop er een glad deeg van. Meng in een andere kom de melk en de crème fraîche tot een glad mengsel en klop dat geleidelijk door het deegmengsel. Klop er daarna de vanille uit het vanillestokje, het sinaasappelsap, de gesmolten boter en de geraspte of in kleine stukjes gehakte (hakken is gemakkelijker) witte chocola doorheen. Het eindresultaat is een vrij dun beslag.

Verdeel de kersen over de bakjes en giet het beslag eroverheen. Bak voor 30-35 minuten.