illustratie
Aziatische koolsla
Ingrediƫnten
  • - 500 gr Chinese kool
  • - 6 lenteuien
  • - 2 rode pepers
  • - verse gember
  • - ketjap manis
  • - sesamolie

Deze koolsla ziet er niet bijzonder appetijtelijk uit door de donkere dressing (o.a. met ketjap) maar het is een zeer smakelijke pittige salade die goed past bij Chinese en Thaise gerechten.

Snipper de kool heel fijn (mandolinesnijder!) en doe in een grote kom. Hak 1 eetlepel gember heel fijn en doe erbij. Hak de rode pepers fijn (2 stuks is redelijk pittig dus bepaal je eigen grens), pluk de korianderblaadjes, snij de lenteui in ringetjes en doe alles erbij.

Maak een dressing van 8 eetlepels mayo, sap van 1 limoen, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels mirin, 2 eetlepels ketjap en ½ theelepel sesamolie. Meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout en laat de salade daarna minimaal 4 uur in de koelkast staan.