illustratie
Chinese wortelsalade
Ingrediƫnten
  • - ½ winterwortel
  • - ½ komkommer
  • - 6 radijsjes
  • - azijn
  • - sesamolie
  • - suiker
  • - zout

Een theelepeltje sesamolie geeft elke salade een Chinees smaakje, zo ook deze wortel-komkommersalade.

Schil de winterwortel, snij de komkommer doormidden en verwijder de zaadjes. Haal de komkommer en de wortel door de mandolinesnijder voor luciferdunne reepjes. Met radijsjes lukt me dat niet dus die snij ik met de hand en reepjes.

Meng een halve eetlepel zout door de groenten en laat het een uurtje in een vergiet staan. Spoel de groenten daarna goed uit met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en roer er 1 eetlepel azijn, 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel suiker door. Daarna nog een half uurtje in de koelkast om de smaken zich goed te laten ontwikkelen.