illustratie
Thaise mangosalade
Ingrediƫnten
  • - 1 groene mango
  • - 1 zakje veldsla
  • - 1 sjalotje
  • - 1 bosje munt

Een frisse, pittige salade met typische Thaise smaken door de vissaus, limoensap en munt.

Hak van het bosje koriander de steeltjes in stukjes. Je hebt ongeveer 2-2½ eetlepel nodig.

Combineer de limoensap, vissaus, de gehakte knoflook, het pepertje, de koriandersteeltjes en de bruine suiker in een kom en mix het met een staafmixer tot een gladde dressing.

Schil de mango en snij hem in kleine stukjes. Haal een handvol muntblaadjes los en hak ze in kleine stukjes. Snij het sjalotje in kleine reepjes. Combineer alles in een saladeschaal en schenk er een beetje dressing over. Mix en proef. De dressing is nogal scherp dus maak niet de fout alles er in 1 keer over te gieten.

Het rawitpepertje is erg scherp. Je kunt hem vervangen door een halve gewone Spaanse peper of helemaal weglaten.