illustratie
Thaise biefstuksalade

Een echte Thaise restaurantklassieker. Loeiheet, zoet en zuur met lekker malse stukjes biefstuk. Deze versie is niet superheet, varieer zelf met het aantal en de soort (kleine rawits zijn heter).

Doe de volgende ingrediƫnten in een staafmixerkom:

  • - 4 eetlepels gehakte korianderstengels
  • - 1 rode peper, in stukjes gehakt
  • - 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • - 2 eetlepels palmsuiker
  • - 1½ eetlepel vissaus
  • - ¼ witte peper
  • - 125 ml citroensap

Zet er een paar minuten de staafmixer op tot het een gladde dressing is.

Bak de biefstukjes medium in de koekenpan. Laat ze even rusten.

Haal de stugge schil van de sereh en snij de stengel in kleine reepjes en hak die vervolgens zo fijn mogelijk. Schil de komkommer, schraap de kern eruit en snij in dunne plakjes. Snij de tomaat in dunne plakjes. Snij de rode ui in dunne reepjes. Hak een handje muntblaadjes fijn. Pluk de veldsla los tot je een volle hand hebt.

Combineer alles in een slakom en giet er een flinke scheut van de dressing overheen. Meng alles goed.

Snij de biefstuk in dunne plakjes en drapeer over de salade.

Serveer en steel de show.