illustratie
Aardappelen uit de oven
Ingrediƫnten
  • - 800 gr aardappelen
  • - olijfolie
  • - grof zeezout
  • - 6 tenen knoflook
  • - bosje rozemarijn
  • - peterselie
  • - peper

In ons gezin worden gekookte aardappelen met afkeer bekeken (behalve misschien in de stamppot). Aardappelen dienen bij voorkeur genuttigd te worden in reepjes gefrituurd danwel gebakken in de koekenpan.

Dit is een ander gerecht: knapperige aardappelen met knoflook en rozemarijn. Ik gebruik hiervoor een zakje voorgekookte aardappelen, meestal de kruimige, van de super maar het staat je natuurlijk vrij zelf je aardappelen liefdevol te telen, kieskeurig te oogsten, te koken en te schillen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappelen in grove stukken en schik ze in een grote, met olijfolie ingevette, braadslee. Bedruppel ze met olijfolie en bestrooi royaal met zout. Zet ze 30 minuten in de oven. Voeg dan de geschilde en gekneusde knoflooktenen toe en strooi er 3 Ć  4 eetlepels rozemarijnnaalden over. Zet nog eens 20 minuten in de oven. Bestrooi daarna met peper en gehakte peterselie en serveer.

Meestal laat ik ze in de oven tot de buitenkant zo hard is dat je er nauwelijks een vork inkrijgt. Van binnen zijn ze dan nog zacht.

Leg er in de winter grove stukken spek bij als je de knoflooktenen erbij doet.