Het lukt me maar niet de mooie ronde, bobbelige broden te maken van de foto. Bij mij worden het platte koeken met hier en daar een uitstulping. Maar erg lekker, het lekkerste brood om mee te dippen.
Het recept is voor 3 broden.
Doe het water, de olijfolie, de bloem, de suiker, zout en instantgist in een keukenmachine met deeghaken en laat die een minuutje of 5-6 zijn werk doen. Zelf kneden kan ook heel goed en is natuurlijk veel stoerder maar ik ben een watje. Als het deeg klaar is haal je het eruit en kneed je het nog even door (dat doe ik dan weer wel). Maak er drie ballen van en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 15 cm in doorsnee.
Bedek ze met ingevet cellofaan en laat ze 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C en meng de eierdooier met 2 theelepels water (voor de afwerking later).
Als de broden gerezen zijn komt het gedeelte waar ik steevast de mist inga. Je moet nu met je vingertoppen het deeg naar buiten wegduwen zodat de cirkel groter wordt. Eerst de hele rand langs en daarna na binnen zodat je door het hele deeg mooie kuiltjes krijgt. Ik blijf het proberen en als het gelukt is zet ik hier een foto bij. Succes!
Kwast je misvormde platte broden in met het eimengsel, strooi er maanzaad over en een beetje zout. Bak ze in 9 Ć 10 minuten goudbruin.