illustratie
Thaise nasi

Kook rijst voor 4 personen en laat deze goed afkoelen. Schep de rijst een paar keer goed door, anders krijg je 1 blok koude rijst en dat is lastiger roerbakken. Je kunt elke rijst gebruiken maar zelf ben ik een fan van de Thaise pandanrijst of jasmijnrijst.

Pers de knoflooktenen, of hak ze fijn. Hak de lenteuitjes fijn. Combineer de sojasaus, de vissaus, de peper en de palmsuiker tot een sausje. Breek de eieren in een kom en roer ze een beetje los. Hak een handjevol korianderblaadjes in stukjes. De mise-en-place is klaar, we gaan roerbakken.

Zet de wok op een middelhoog vuur. Doe er 4 eetlepels olie in en roerbak de knoflook voor een half minuutje tot hij bruin begint te worden. Doe de eieren in de wok. Roer voorzichtig tot het begint te stollen en roerbak dan door tot alles gestold is.

Zet het vuur hoog en doe de rijst erin. Roerbak 5 minuten. Doe het sausje erin en roerbak nog eens een minuutje. Daarna de lenteuitjes en roerbak nog een minuutje.

Schep de nasi in een schaal en strooi de gehakte koriander eroverheen.