illustratie
Rijstbrood
Ingrediƫnten
  • - 240 ml water
  • - 1 ei
  • - 425 gr bloem
  • - 150 gr gekookte rijst
  • - 1½ eetl. kokosmelkpoeder
  • - 1½ theel. zout
  • - 2 tl suiker
  • - 15 gr. boter
  • - 1 theel. instantgist

Zo lekker, zondagochtend twee dikke plakken rijstbrood afsnijden en dan roosteren. Met jam of pindakaas...een topper. Rijstbrood is een witbrood met een wat dichtere structuur. Voor dit recept heb je wel een broodbakmachine nodig.

Doe alle ingrediƫnten in de broodbakmachine op de manier waarop je dat gewend bent. Als je geen kokosmelkpoeder hebt kun je een deel (20 ml) van het water vervangen door kokosmelk of gewone melk. En als je 50 gram van de bloem vervangt door volkorenmeel krijg je een mooi lichtbruin brood.

Bak het brood op de normale stand van je machine.