illustratie
Biefstuk met roerei
Ingrediënten
  • - 400 gr biefstuk
  • - verse gember
  • - 1 lenteui
  • - 5 eieren
  • - maizena
  • - zout

Ah, ons favoriete Chinese gerecht, al vanaf dat de kinderen klein waren. Biefstuk en ei zijn gemakkelijke smaken, de biefstuk wordt in stukjes gesneden dus ideaal voor kleine kinderen.

Snij het vlees in kleine plakjes. Maak een marinade van 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels water, ½ theelepel suiker, ½ eetlepel Shaoxingwijn (of sherry), 1 eetlepel olie en eetlepel lichte sojasaus. Meng dit door het vlees en laat 10 minuten staan. Snij de lente-ui in stukjes en rasp een flinke theelepel gember. Klop 5 eieren los met ½ theelepel zout.

Dan gaan we bakken. Een wok is hier eigenlijk een must, ik zou niet weten hoe dit in een koekenpan gaat lukken. Zet de wok op het hoogste vuur en laat goed heet worden. Doe er dan 2 dl olie in en verhit tot het begint te roken. Pak een grote schuimspaan en leg daar de helft van de biefstukje op. Til de steel van de wok iets op zodat het de andere kant op spat en leg dan de biefstukjes in de olie. Door de resten van de marinade gaat het flink spatten maar al snel gaat dat over in borrelen. De beifstukjes hoeven er maar een seconde of 20 in (beetje afhankelijk van hoe dun je ze hebt gesneden). Als ze klaar zijn laat je ze uitlekken in een vergiet . Doe de tweede helft van de biefstukjes, de olie spat nu minder dan de eerste keer.

Als ze klaar zijn gooi je de olie weg (wij hebben een oliepannetje om de olie te hergebruiken) en maak je de wok schoon met keukenrol. Daarna weer wat olie erin en roerboek de lente-ui en gember op een laag vuurtje voor 2 minuten. Giet daarna de ei erbij, wacht 3 tellen en begin dan rustig te roeren tot het gaat stollen. Als alles gestold is doe je snel het vuur uit en de biefstuk erbij.

Serveer, smul en laat de kinderen na afloop het fornuis schoonmaken.