illustratie
Jelles speklapjes

Een persoonlijke favoriet, maar omdat de prinsesjes het niet zo lekker vinden kan ik het niet zo vaak maken als ik wil. Razendsnel klaar (10 minuten)!

Snij de speklapjes in reepjes (2 cm breed). Strooi er een theelepel kerrie, een theelepel witte peper, een theelepel zout en 2 theelepels maizena over. Meng alles goed door elkaar zodat alle reepjes goed bedekt zijn en niet meer aanelkaar kleven.

Zet de wok op het hoogste vuur en verhit tot gloeiend heet. Doe er dan 2 eetlepels olie in en voeg de speklapjes toe. Roerbak op hoog vuur tot de gewenste 'hardheid' van de speklapjes. Zet een pan met een vergiet erop klaar en gooi de speklapjes daarin. Maak de wok even schoon met een stuk keukenpapier en doe de speklapjes er weer in terug. Doe er nu sambal naar wens, 1 eetlepel hoisinsaus en 2 eetlepels oestersaus door. Bak nog even door en klaar.

Voor groenten bak ik vaak sugarsnaps, peultjes of stukjes puntpaprika mee. Niet gelijk erin doen maar een minuutje voor het einde. Een handje pecannoten meebakken is ook erg lekker.