illustratie
Karbonades in sojasaus
Ingrediënten

Karbonades, gemarineerd met pittige peper en bestreken met honing..zeer fijn. Het is dat de dames niet zo van schouderkarbonades houden, anders zou ik dit veel vaker maken.

Maak een marinade van gehakte knoflook, lente-ui en peper met 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel palmsuiker, en 3 eetlepels shaoxing. Marineer de karbonades hier een halve dag in.

Haal de karbonades uit de marinade, schraap de knoflook, lenteui en peper eraf en doe dat weer terug in de marinade. Verhit boter en een scheutje olie in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten vlug bruin. Zet het vuur laag, voeg de marinade toe en 2 eetlepels kippenbouillon en laat de karbonades 3 minuten sudderen. Keer ze om en bestrijk ze met een halve lepel honing. Sudder nog 2 minuten en keer weer om en bestrijk met honing. Sudder nog 2 minuten en klaar.

Snij de karbonade in repen en druppel er nog wat van de marinade uit de koekenpan overheen.