illustratie
Varkensmedaillons met rauwe ham
Ingrediënten
  • - 2 flinke varkenshazen
  • - 8 plakken rauwe ham
  • - kruidenboter
  • - peper
  • - zout
  • - cocktailprikkers

Een fraai ogend gerecht waarmee je je eters weer versteld doet staan. Voor 8 medaillons heb je 2 grote varkenshazen of 3 kleinere nodig.

Snij van de varkenshaas 3 dikke plakken (4 cm dik) af. Je houdt dan nog het staartstuk over. Snij dat stuk in het midden bijna helemaal door en klap het dan dubbel zodat je nog een medaillon hebt.

Leg de 8 medaillons in een schaal. Maak een marinade van: 1 eetlepel fijngehakte tijm, 1 eetlepel fijngehakte salie, 2 eetlepels olijfolie, rasp van 1 citroenschil en 1 theelepel zwarte peper.

Wrijf er de medaillons mee in en zet het minimaal 4 uur in de koelkast.

Als de medaillons gemarineerd zijn wikkel je om elke medaillon (om de zijkanten) een plakje ham dat je vastzet met een cocktailprikker. Nog een paar toerkes van de peper- en zoutmolen overheen en dan in de (grill) pan. Bak ze 4 minuten aan elke kant tot de varkenshaas helemaal gaar is.

Leg 2 medaillons op een bordje en leg op elke medaillon een klontje kruidenboter.