illustratie
Kip met amandelen
Ingrediënten
  • - 400 gr kipfilet
  • - 2 lenteuien
  • - 1 puntpaprika
  • - verse gember
  • - azijn
  • - sambal oelek
  • - suiker
  • - maïzena
  • - zout

Sinds jaren een (Chinese) favoriet. Sappige kipstukjes met bruingebakken amandelen.

Snij de kipfilet in stukjes. Maak een marinade van 2 theelepels maïzena, 1 eetlepel water, 1 eiwit en 1 eetlepel sojasaus en leg de kip hier een half uurtje in. Snij de lenteui in stukjes. Rasp ongeveer 2 theelepels gember. Snij de paprika in stukjes, ongeveer even groot als de kipstukjes.

Maak een sausje van ½ eetlepel azijn, ½ theelepel zout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel smabal, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel shaoxing.

Verhit op hoog vuur 2 dl olie in de wok. Frituur eerst de amandelen tot ze goudbruin zijn. Schep eruit en laat ze uitlekken. Frituur daarna de kipstukjes in 2-3 minuten gaar. Schep ze eruit en laat uitlekken.

Giet de olie uit de wok, maak hem schoon met keukejnpapier en zet hem opnieuw op het vuur. Doe er 2 eetlepels olie in en bak de gember en lenteui ½ minuutje. Gooi de paprika erbij en roerbak nog een minuutje. Doe het sausje en de kip erbij en bak tot de saus gaat borrelen. Doe er dan de amandelen bij en serveer.