Weer zo'n Chinees gerechtje dat onze kinderen al lustten toen ze klein waren. Vriendelijke smaken door de gehaktballetjes en de ananas en de peper kun je natuurlijk ook weglaten.
Snij de ui door de helft en dan in vieren. Haal de stukjes los. Snij de ananasschijven en paprika in ongeveer even grote stukken als de ui. Hak de peper fijn.
Maak een sausje van ½ dl bouillon, twee eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel zout en 1 theelepel sherry.
Vermeng het gehakt met een losgeklopt ei, 1 theelepel zout en 1 eetlepel maïzena. Meng door elkaar en rol er mooie pingpongballetjes van.
Zet de wok op middenhoog vuur en doe er 3 dl olie in. Bak de balletjes bruin en gaar. Doe een vergiet op een pan en doe de balletjes daarin zodat ze goed uitlekken.
Zet de wok weer op het vuur met 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook even snel tot de geur loskomt. Doe er dan de paprika, ananas, peper en ui bij en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan het sausje toe en laat het het 2 minuutjes doorborrelen. Bind het sausje met de maïzena of allesbinder en doe de gehaktballetjes er weer in. Verwarm nog even tot de gehaktballetjes door en door warm zijn.