illustratie
Kip met ragout en spekjes
Ingrediënten
  • - 2 kipfilets
  • - bakje gerookt spek
  • - bosje bieslook
  • - blikje kipragout
  • - Rijst

Ideaal voor doordeweek, snel en makkelijk. Je zet dit binnen een half uur op tafel combineer het met de witte kool-rucolasalade en een hapje rijst.

Gooi de kipfilets beide in de pan zonder ze in stukken te snijden. De truc is ze van buiten een mooi bruin korstje te geven en van binnen net gaar te krijgen. Ik kan dat niet als een ervaren kok inschatten door er op te duwen ofzo, meestal snij ik er na 10 minuten 1 in op het dikste stuk en aan de hand daarvan schat ik hoelang ze nog moeten.

Zet meteen na de kipfilets de rijst op en doe de spekstukje in de pan. Ik vind spekjes het lekkerst als ze net hard beginnen te worden, dus niet zo hard uitgebakken.

Zet nu nog een pan op (laagste pitje) en doe de ragout erin. De ragout hoeft alleen maar warm te worden.

Nu is het alleen maar wachten tot alles gaar is. Als de kip gaar is, snij hem dan niet maar scheur hem in stukken. Ik doe dat door hem steeds half in te snijden en dan mijn mes naar de zijkant weg te duwen. Roer de spekjes erdoor en een handje bieslook (andere kruiden zoals basilicum en salie zijn ook lekker).