illustratie
Biefstuk met tomaat
Ingrediënten
  • - 300 gr biefstuk
  • - 2 tomaten
  • - 1 ui
  • - 1 puntpaprika
  • - tomatenketchup
  • - kerriepoeder
  • - maizena
  • - bruine suiker

Wat maken die Chinezen toch lekkere gerechten met biefstuk. Dit is ook zo'n topper, de combinatie van kerriepoeder, tomatenketchup en oestersaus maakt een geweldige saus.

Snijd het vlees in plakjes. Meng 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel sojasaus en eetlepel shaoxing. Dit is een Chinese rijstwijn, maar je kunt hiervoor ook sherry gebruiken met elkaar en meng dat door het vlees.

Snij de paprika in stukjes, de ui in ongeveer even grote stukken (niet snipperen). Snij de tomaten in de lengte doormidden en de helften in de lengte in drieën.

Zet de wok op hoog vuur en roerbak ui en parika 1/2 minuut. Voeg een eetlepel water toe en doe de deksel een 1/2 minuutje op de wok. Roerbak daarna tot het water weg is en schep alles uit de wok en hou apart.

Maak de wok schoon met keukenpapier en zet hem opnieuw op een hoog vuur. Roerbak de biefstuk snel en doe er dan de tomaten en paprika en ui bij. Daarna 1/12 eetlepel kerriepoeder en bak even door. Tot slot 4 eetlepels ketchup en 1 eetlepel oestersaus. Breng alles aan de kook en haal de wok dan meteen van het vuur.