illustratie
Kippenvleugels met knoflook en citroen
Ingrediënten
  • - 2 kg kippenvleugels
  • - olijfolie
  • - 6 tenen knoflook
  • - 3 citroenen
  • - bosje gehakte platte peterselie
  • - 1 eetl. gehakte tijm

We hebben verschillende manieren om kippenvleugels klaar te maken. In een oestersaus met gember, droog en krokant met een lekkere marinade, of deze, de kleverige manier. Het is dat niet iedereen in ons gezin van kluiven houdt, anders maakte ik dit veel vaker.

Pers de knoflooktenen. Doe de kippenvleugeltjes en de knoflook in een grote kom. Bestrooi royaal met zout en peper, giet er 4 eetlepels olijfolie overheen en meng alles goed doorelkaar.

Verhit de oven tot 180°C. Leg de kippenvleugeltjes in een grote braadslee en bak ze 20 minuten. Voeg dan de citriensap, de peterselie en tijm toe en roer alles goed doorelkaar. Zet de oven op 200°C en bak de kippetjes nog eens 5 à 7 minuten totdat ze lekker kleverig zijn van het citroensap.