illustratie
Frikadel pan (pangehakt)
Ingrediënten
  • - 500 gr gehakt
  • - 3 tenen knoflook
  • - 1 eetlepel sambal
  • - ¼ theel. kruidnagel
  • -
  • - paneermeel
  • - boter
  • - ketjap manis
  • - zout

Lekker pangehakt uit de oven!

Meng het gehakt met de geperste knoflook, de kruiden, de sambal en de eieren. Voeg zout en peper naar wens toe. Doe alles in een goed ingevette ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg er een paar kleine klontjes boter op.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de frikadel pan voor 30 minuten. Druppel er voor het serveren ketjap manis over.

In veel Indische kookboeken mengen ze gekookte aardappelen door het gehakt. Ik doe het meestal niet omdat het niet zoveel toevoegt. Bij dit recept moet je dan 2 gekookte aardappelen prakken en door het gehakt mengen.

Frikadel pan