illustratie
Pasta met gehaktballetjes
Ingrediënten
  • - pasta voor 4 personen
  • - 2 uien
  • - 4 tenen knoflook
  • - 1 blikje tomatenblokjes
  • - 50 gr. olijven
  • - basilicum
  • - 500 gr. gehakt
  • - kruidenmix voor gehakt
  • - 1 ei
  • - peper en zout
  • - olijfolie
  • - 1 blikje tomatenpuree

Iedereen heeft wel een recept voor pasta met rode saus: dit is de mijne.

Snipper de ui en hak de knoflook. Zet een hapjespan op en bedek de hele bodem met 3 mm olijfolie. Dat lijkt veel maar ik heb een hekel aan waterige pastasauzen. Doe de ui erin en laat die zo'n 15 minuten zachtjes in de olie sudderen (hij mag niet bruin worden). Doe na 10 minuten de knoflook erbij.

Zet intussen de pasta op. Als het water kook gooi je er 2 eetlepels zout bij en kook je de pasta als aangegeven.

Meng het gehakt met je favoriete kruidenmengsel en draai er balletjes van.

Na 15 minuten de ui sudderen gooi je er een blik tomatenblokjes en een blikje tomatenpuree bij. Breng op smaak met een paar flinke draaien van de pepermolen en wat zout. Heb je nog een restje rode wijn, gooi het erbij. Laat het even doorsudderen en leg dan de gehaktballetjes erin. Doe de deksel erop en laat 10 minuten doorsudderen, onder af en toe omscheppen, tot de balletjes gaar zijn. Haal op het laatst de deksel eraf en laat het op hoog vuur tot de gewenste dikte inkoken.

Rasp er wat lekkere Italiaanse kaas overheen en wat strooi er wat gescheurde basilicum over. Serveer met een fougasse en de Italiaans aandoende salade.