illustratie
Petjel ajam
Ingrediënten
  • - 2 hele kippenpoten
  • - 1 witte ui
  • - 3 tenen knoflook
  • - 2 theel. sambal

Dit is een Indisch kipgerecht dat je niet vaak in Indische restaurant tegenkomt. Lekker stukjes geroosterde kip met een kruidige saus.

Bestrijk de kippenpoten met olie en leg ze onder een grill. Grill de poten in 25 minuten bruin en gaar. Gewoon in de heteluchtoven kan natuurlijk ook, of in de pan.

Leg de kemirienoten in een steelpan zonder olie en pof ze totdat ze bruin zijn. Hak ze in stukjes.

Snipper de ui en de knoflook en doe ze in de blender. Doe de kemiries erbij, de sambal, de kentjoer en mix alles tot een gladde pasta.

Als de kip gaar is trek je het kipvlees er in reepjes af. Leg in een schaal.

Verwarm de wok op een hoog vuur, doe er een eetlepel olie in en fruit de pasta een minuutje. Doe er dan de santen en de limoensap bij, zet het vuur lager en sudder 3 minuutjes door.

Schenk de saus over de kip en serveer.