illustratie
Kipkluifjes met zwarte boontjes
Ingrediënten
  • - ½ kilo kipkluifjes
  • - ½ rode puntpaprika
  • - 3 knoflooktenen
  • - 3 lente-uien
  • - sesamolie
  • - sojasaus
  • - 1½ dl kippenbouillon

Maak een marinade van 1 eetlepel maïzena, ½ eetlepel sojasaus en ½ eetlepel Shaoxing. Laat de kipkluifjes hier minstens een half uur in marineren.

Was de zwarte boontjes en laat ze uitlekken. Snij de lente-ui en de parika in stukjes van 2 cm. Hak de knoflook fijn.

Maak een sausje van 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel sesamolie en 1½ dl bouillon.

Verhit de wok op een hoog vuur. Doe er 3 dl olie in en frituur de kipkluifjes mooi bruin en gaar. Zet een vergiet op een pan en doe ze hierin om ze goed te laten uitlekken.

Zet de wok weer op het vuur met 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook en ui voor een half minuutje. Doe er de zwarte boontjes en de paprika bij en roerbak nog 2 minuten. Doe de kippetjes en het suasje erbij. Breng aan de kook, laat nog 2 minuten doorborrelen en bind de saus dan met de maïzena.