illustratie
Vietnamese hamburgertjes met mihoen
Ingrediënten
  • - 1 ei
  • - suiker
  • - witte peper
  • - sesamolie
  • - rijstazijn
  • - mihoen
  • - limoensap
  • - 1 rode peper
  • - taugé
  • - koriander
  • - munt

In de zomer kun je de mihoen laten afkoelen zodat het een koude salade wordt. In de winter serveer ik alles warm.

Maak eerst de dressing voor de mihoen. Meng in een pannetje 125 ml water, 4 eetlepels vissaus, 4 eetlepels rijstazijn en 60 ml suiker (geen idee hoeveel gram dat is). Verhit langzaam en roer tot de suiker is opgelost. Neem het van vuur, doe er 3 kneepjes limoensap in, twee uitgeperste tenen knoflook en een fijngehakte rode peper.

Pak een grote kom en doe daar het gehakt in. Voer er het volgende aan toe:

  • 3 gehakte lenteuitjes
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 3 theelepels donkere sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 ei
  • 2 theelepels (palm)suiker
  • 1 theelepel witte peper
  • 2 theelepels sesamolie

Meng alles goed en vorm er kleine platte hamburgertjes van. Bak ze in een grote koekenpan in een minuutje of 10 bruin en gaar.

Leg de mihoen 5 minuten in heet water tot hij zacht is. Giet het water af en laat goed uitlekken. Meng er dan 50 gr gehakte taugé door, 2 eetlepels gehakte koriander, twee eetlepels gehakte munt en een volle hand veldsla. Meng alles goed en giet er dan een kwart van de dressing over,

Serveer met de hamburgertjes en kommetje met de rest van de dressing. Om het helemaal Vietnamees compleet te maken kun je er ook de koude loempiaatjes bij serveren.