illustratie
Mie met kip en gember
Ingrediënten
  • - 120 ml pindakaas
  • - 3 eetl. rijstazijn
  • - 3 eetl. sojasaus
  • - 1 eetl palmsuiker
  • - 1 theel. verse gember
  • - Chinese mie (dunne)
  • - 2 kipfilets
  • - 1 puntpaprika
  • - ½ komkommer
  • - 2 lenteuitjes
  • - 2 eetl. pinda's

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda's in stukjes en rooster ze in een droge pan. Leg de kipfilets in de pan en bak ze op een matig vuur goed bruin aan de buitenkant en net gaar aan de binnenkant. Mix de pindakaas, rijstazijn, sojasaus en palmsuiker tot een gladde saus.

Snij de paprika en de komkommer in dunne reepjes en hak de lenteui in stukjes.

Gooi de inmiddels verbrande stukjes pinda in de prullenbak en begin opnieuw (althans, zo doe ik het altijd). Blijf er deze keer bij.

Scheur de kipfilet in reepjes. Schep de groenten, de saus en de kip door de mie en strooi er op het eind de pindastukjes over.