illustratie
Omelet met kip en tomaat
Ingrediënten
  • - blikje tomatenblokjes
  • - ½ cup palmsuiker
  • - 1 grote tomaat
  • - 1 ui
  • - 1 puntpaprika
  • - 6 eieren
  • - koriander

Dit is een Thais gerecht maar niet scherp of sterk gekruid.

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Pers de knoflooktenen, snipper de ui, snij de tomaat in halve plakjes en de puntparika in kleine stukjes.

Verhit een wok (of koekenpan) op een middelhoog vuur. Doe er 3 eetlepel olie in en de knoflook. Bak de knoflook even tot hij bruin begint te worden. Doe de kip erbij en roerbak een minuutje door. Doe dan het blikje tomaat, de oestersaus en de vissaus bij en laat even flink doorborrelen tot de saus wat dikker wordt. Voeg nu de tomaat, uit, paprika toe, draai het vuur lager en laat alles een minuut of 10 doorsudderen tot alles gaar is.

Klop de eieren los met een theelepel zout. Bak hiervan in een koekenpan 2 omeletten. Leg een omelet op een groot bord, schep er de helft van de vulling op en vouw de omelet dubbel. Doe dat ook met de andere omelet.

Snij de omelet overdwars een paar maal doormidden en serveer. Lekker met de mangosalade.