illustratie
Penne met spek en tomaten-roomsaus
Ingrediënten
  • - Penne voor 4 personen
  • - Olijfolie
  • - 250 gram gerookt spek
  • - 2 tenen knoflook
  • - 4 zongedroogde tomaten
  • - bakje romaatjes
  • - 125 ml crème fraîche
  • - 8 blaadjes basilicum

Ah..gerookt spek, een van mijn favoriete ingrediënten! Zo'n lekker blok van de heer A. Heijn, in dit geval in een lekker en snel pastagerecht.

Kook de pasta zoals je gewend bent. Snij het spek in grove stukken en bak ze met een lekker knapperig korstje. Als ze bijna klaar zijn schep je he grootste deel van het bakvet eruit anders krijg je een erg vettige saus.

Bak vervolgens de knoflook en de zongedroogde tomaten een minuutje mee. Schep de romaatjes erdoor en bak nog 2 minuten door.

Roer er de crème fraîche doorheen en zorg dat de saus goed doorgewarmd en mooi glad is. Doe de pasta in een kom en meng de saus met het spek en de tomaatjes erdoor. En paar draaien van de pepermolen en wat basilicumblaadjes en klaar.