illustratie
Thaise kipsaté

De biefstuksaté heeft onze voorkeur maar deze is ook lekker. De panangcurry die hiervoor gebruikt wordt is wat milder dan de rode curry. Panangcurry kun je alleen in de betere toko kopen. Als er niet aan kunt kopen, gebruik dan de gele curry, niet de rode.

Doe de koksmelk, de palmsuiker, de vissaus, de currypasta en de ketoembar in een staafmixerbeker en mix er een gladde marinade van. Snij de kip in platte stukjes en rijg ze per drie aan satépennen (en gebruik die mooie lange, niet die knullige kleine stokjes). Zet ze rechtop in de beker met de marinade en laat ze minimaal 4 uur marineren.

Als ze klaar zijn haal je de stokjes eruit en wrijf je de satés even langs elkaar om de overtollige marinade eraf te halen. Rooster ze op de barbecue of leg ze onder de grill. Ze hebben heel weinig tijd nodig, onder een goed hete grill 3 minuten per kant.

Je kunt ze met je favoriete pindasaus serveren, maar je kunt ook zelf een echte Thaise pindasaus maken.