illustratie
Biefstuk met mango
Ingrediënten
  • - 400 gr biefstuk
  • - 1 mango
  • - 2 tenen knoflook
  • - 2 lente-ui
  • - 2 plakjes gember
  • - suiker
  • - maizena
  • - zout en peper

Weer zo'n lekker recept uit onze Albert-Heijn-Chinese-kookboekjes. Friszure mango met malse biefstuk en een vleugje gember, helemaal goed.

Zoek in de super de groenste en onrijpste mango uit, dat is het lekkerst.

Snij het vlees in dunne plakjes en meng met 1/2 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 1/ eetlepel sojasaus, 1 eetlepel shaoxing (sherry) en 1/4 theelepel peper.

Schil de mango en snij hem in plakjes. Hak de knoflook.

Maak een sausje van 11/2 theelepel maizena, 3 eetlepels water, 1 eetlepel oestersaus en 1/2 eetlepel sojasaus.

Pak je wok, roep het bezoek de keuken binnen en laat ze getuige zijn van je ongelooflijke roerbakkunsten. Schroei eerst het vlees dicht in 3 dl olie. Laat het vlees uitlekken in een vergiet. Giet de olie in een bewaarpan, en maak de wok schoon met keukenrol. Giet er daarna weer een beetje olie in en roerbak gember, knoflook en lente-ui of een niet al te krankzinnig hoog vuur. Doe er daarna de mangostukjes bij. Doe de deksel op de wok en stoof 1 minuut. Giet de suas erbij, voeg het vlees toe en breng aan de kook. Even laten borrelen en klaar.