Een klassieker in de zomer: krokant gefrituurde kip in een frisse citroensaus. De kunst is de suiker en de citroen in de saus perfect te balanceren.
Snij de kipfilet in hapklare stukjes. Hak 2 cm gemberwortel fijn.
Maak een marinade van:
Maak een sausje van de uitgeperste citroen en limoen, 1 theelepel shaoxing, 11/2 dl kippenbouillon, 11/2 eetlepel suiker en een beetje witte peper. Ik roer er nog een half theelepeltje koenjit door voor een mooie gele kleur.Verwarm het sausje in een steelpannetje en bind het licht met de maïzena.
Verhit de olie in wok op een hoog vuur. Klop het ei los en vul een ontbijtbordje met bloem. Haal de kip uit de marinade, door het ei en dan door de bloem. Frituur de kipstukjes tot mooi goudbruin.
Leg de kipstukjes op een schaal en bedek royaal met de saus.